donderdag 2 januari 2020

Detox kuur!

Detox kuur dag 1&2!
31 december de 1e detox dag!
De dag ervoor heb ik alle sapjes vast klaar gezet aan de hand van het menu, dus ik kon meteen van start!

Het begon om 9:00 met een i'm fruity sapje in de smaak sinaasappel, het kon haast niet anders dan dat deze lekker zou zijn, en inderdaad deze viel er lekker in!
Nou is het in dit geval  mijn geluk dat ik nooit ontbijt (ja hier zijn de meningen ook over verdeeld maar ik kan het gewoon ├ęcht niet) dus honger lijden was er voor mij sowieso niet bij deze ochtend, maar goed ik moet de hele dag en dan 2 dagen nog, dus we gaan zien hoe het gaat!

Om 11:00 het tweede sapje i'm smoothie yoghurt aardbei, en ja het smaakte net zo lekker als dat het klinkt, het werd even zwaar toen ik door de winkels liep en al het lekkers zag maar toen kwam het aan op karakter/discipline and i did it whoowhoo!
Daarbij had ik het geluk dat mijn nieuwe kast bezorgd werd dus ik had wel even genoeg te doen om afgeleid te zijn van eten!

om 13:00 het derde sapje van de dag, i'm chia chia,appel,mango ook echt wel heel lekker, smaakt een beetje naar dat multivitamine drink, dus ook dit sapje was geen straf, ik kon zelfs de substantie van het chia zaad wel waarderen alsof je een passievrucht eet zeg maar.
Verder voel ik mij ook gewoon goed helemaal niet gammel of hongerig.. dus vooralsnog valt het mij alles mee!

Om 15:00 was het tijd voor i'm veggie komkommer spinazie, en het viel mij alles mee ik zag het goedje ik denk dat weet ik niet... het was absoluut niet vies!
Overheerlijk is een groot woord maar het was prima te doen, dat stemde mij alleen maar hoopvol!

Om 17:00 tijd voor nog een i'm veggie wortel pastinaak, zelfs die was prima te doen, en zelfs op dit moment had ik absoluut geen honger, wel een enorme hoofdpijn maar ik kon niet helemaal peilen of dit nou komt door het detoxen of dat het puur aan mij lag...

En dan om 19:00 het laatste drankje i'm protein spinazie limoen, die vond ik dan weer niet zo denderend haha, maar goed dat ene proteine drankje per dag ach dat is haalbaar! ik voelde mij op de hoofdpijn na super dus dat stemde mij helemaal hoopvol voor dag 2, nu kon het alleen nog maar makkelijker gaan toch?

Maar het tegendeel bleek waar vol goede moed begon ik dag 2 met een sapje, zowel om 9:00 als die om 11:00 en daarna ging het mis... het grootste deel van nieuwjaarsdag bracht ik door op de wc...
Ik kan mij niet herinneren van mijn vorige detox dat ik zo reageerde, ik vreesde dat het een flinke PDS aanval was, daarbij was ik bang dat ik teveel zou verliezen want ik was de wc niet meer af te slaan, daarom heb ik het detoxen gestaakt en ben ik begonnen met licht eten, om verdere problemen te voorkomen.

Helaas ik vond het een hele ervaring om het voor een tweede maal te doen, en ik geloof oprecht dat het detoxen echt wat goeds kan doen voor je, maar mijn PDS gooide roet in het eten..
Evengoed ga ik wel voort met mijn doel "terug naar een gezonde leefstijl"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten