maandag 13 januari 2020

In de keuken met Patricia: zuurkoolschotel,

Dat ik dol ben op koken is absoluut geen geheim, ik sta maar al te graag in de keuken en probeer ook graag van alles uit!
Ik vind het dan ook helemaal super dat ik in de keuken los kan gaan op gezond&lekker zowel met mijn traject voor ogen (hier vertel ik binnenkort meer over) als ook voor mijn werk, ik ben gastouder en elke dag eten er 's avonds ook kindjes mee dus gezond&lekker is hier wel nodig haha.
Vandaag deel ik met jullie hoe ik deze overheerlijke zuurkoolschotel maak, die zelfs bij kinderen in de smaak valt!Veel heb je niet nodig, een pakje aardappelpuree (al is het gezonder om het zelf te maken!) zuurkool, casselerrib, ananas en geraspte kaas, en een oven is ook wel handig! (of een ruime airfryer) en uiteraard een springvorm.

Allereerst laat je de zuurkool even goed uitlekken in een vergiet, anders zit je springvorm straks vol met vocht,(ondertussen kan je de oven voorverwarmen op zo'n 180 graden) wanneer het goed uitgelekt is vul je de springvorm met de zuurkool!

Over de zuurkool gaat de ananas, je kan schijven gebruiken of blokjes net wat je zelf fijner vind, persoonlijk vind ik blokjes handiger om het goed over de zuurkool te verdelen, maar dat is persoonlijk, het hangt er ook maar vanaf hoeveel je wilt gebruiken!

Over de ananas verdeel je de pakjes casselerrib hoeveel je wilt gebruiken is afhankelijk van wat jij lekker vind, ik ben er vaak heel royaal mee haha,

En dan daaroverheen de aardappelpuree, en dit mag best een dikke laag zijn je wilt immers wel dat je maaltijd goed vult, dus wees er vooral niet al te zuinig mee!

En dan ja ja KAAS, dit maakt het toch ook echt wel af hoor heerlijk!
En dan kan je ovenschotel de oven in, het is wel afhankelijk van je oven hoe warm en hoe lang... ik heb de princess airfryer in oven model, en heb hem 20 minuten op 200 graden laten bakken!

En dan hoef je alleen nog maar geduld te hebben haha, en dan kan je heerlijk eten want echt al die smaken bij elkaar, heerlijk!


Et voila, ik was vergeten een foto van mijn eigen bord te maken oeps.. dus dan maar even het bordje van één van mijn gastkindjes maar dit is het resultaat.

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Ziet der allersinds heerlijk uit. Maar jammer genoeg valt bij me zuurkool niet in de smaak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ahh echt niet? ik ben dol op zuurkool haha, binnenkort een ander receptje, misschien heb je daar meer aan!

      Verwijderen