woensdag 19 augustus 2020

Healthy living tag,

 

Healthy living... gezond leven iets waar ik toch wel veel waarde aan hecht!
Iets wat echt geen straf is, want ook gezond kan ontzettend lekker zijn, maar daar gaat het nu niet om, ik vind het alleen maar super leuk dat er een tag aan gewijd is dus die ga ik voor jullie invullen!
* Wat at je vanmorgen voor het ontbijt?
Niets, ik ontbijt niet en ik weet het 9 van de 10 vallen erover hoe slecht dat wel niet is, nou ik kan je vertellen elke ochtend boven de wc hangen omdat je het niet binnen kan houden of niet eens kwijt kan is veel ongezonder dus dan pas ik, wel drink ik veel en neem ik mijn foliumzuur!

* Hoeveel water drink je per dag?
Poew best wel wat eigenlijk ik begin sowieso de dag met een kop thee van 380ML, gevolgd met een flesje water van 500ml, dan tel ik de rest even niet mee maar puur thee en water.. en door de dag heen gaan er ook nog flink wat glazen water in, en dat kan gewoon kraan water zijn, of spa water met een smaakje (wat geen suikers en geen zoetstoffen bevat) maar ik zit wel al gauw aan 2L op een dag

* Wat is je favoriete work out?
Hmmm toch wel hardlopen dan denk ik, heerlijk in de buitenlucht muziekje erbij aan en heerlijk gaan, en dan mezelf daar echt even in verliezen en alles en iedereen om mij heen even vergeten en los laten, alleen ik en mijn "bubbel"

* Hoeveel calorieën eet je per dag?
Poew ik weet het niet exact maar het is sowieso wisselend per dag, het hangt ook wel af van hoe mijn dagen eruit zien en hoe groot dus mijn behoefte is, wat uiteraard ook het verschil maakt in de calorie inname, dus dat is lastig te zeggen op dagen dat ik fanatiek sport is mijn inname meer dan op alleen maar een werkdag of een dagje niks in het weekend, dat is dus nooit het zelfde bij mij.

* Wat zijn je favoriete gezonde snacks?
Oei... haha euhmm ja ik weet het niet ik ben sowieso dol op snackgroenten, ik hou ervan! maar fruit vind ik ook overheerlijk en is standaard mijn 10 uur snack want ik doe met mijn gastkindjes mee natuurlijk, er is zoveel waar je mij voor wakker kan maken aan gezonde snacks haha, iets van vis bijvoorbeeld is ook prima haha.

* Wat eet je voor lunch?
Ja dat is wisselend ik ben niet echt een brood mens... maar zo af een toe een broodje voor de lunch met gezond beleg, of juist iets van een salade of een soepje daar maak je mij veel blijer mee, een kom teff (soort van brinta idee) gaat er ook wel in, of een kom havermout met vruchten, een wrap is ook welkom voor mijn lunch haha, ik lunch heel gevarieerd.

* Wat is je favoriete lichaamsdeel omtrent kracht training?
Haha euhmm moet ik kiezen? sowieso is het wel het meest logische om alles mee te pakken, armen benen billen buik, maar favoriet... misschien niet perse een favoriet lichaamsdeel, maar ik vind krachttraining voor de benen heerlijk om te doen!

* Wat is je minst favoriete lichaamsdeel omtrent krachttraining?
Haha nou niet zozeer lichaamsdeel maar ook weer onderdeel.... denk ik toch de buikspieren ik weet niet ik doe ze wel maar die staat op mijn lijstje dan toch wel onderaan haha.

* Wat zijn je "slechte" food cravings?
Chips en chocolade, maar dan chocolade nog het allermeest ooow als ik daar éénmaal aan begin hé.... maar soms moet dat kunnen toch? iets met balans haha

* Neem je vitaminen of supplementen?
Ja dit doe ik, sowieso foliumzuur+vitamineD maar daarnaast ook visoliecapsules, en vitaminepil, niet omdat ik zelf niet voldoende nuttig maar door de PDS en dan met name als je dagen achtereen buikloop hebt verlies je toch wel het één en ander en door de PDS is er ook wel een risico dat je minder opneemt, vandaar de aanvulling!

* Hoe vaak ga je uit eten?
Hmm niet gek vaak, dit omdat ik het ergens ook wel lastig vind i.v.m glutenvrij! maar ook omdat ik zelf heerlijk uitgebreid kan koken en dan ook weet dat het lekker én gezond is!
Alhoewel er hier ook echt wel eens een pizza of patatje in gaat hoor haha, en als ik uit eten ga geniet ik er ook volop van! maar ik ga sporadisch.

* Eet je fast food?
Ja hoor, ik ben ook maar gewoon een mens haha en ook al heb ik gezond leven hoog in het vaandel staan, ik en ook op op patat pizza en noem het maar op een heerlijk broodje hamburger of cheeseburger, en noem het allemaal maar op ik houdt er ook van, sterker nog ik heb de vrijdag benoemd tot patatdag al een tijdje en dat vinden mijn gastkindjes ook helemaal geweldig haha.

* Wie is je grootste supporter?
Haha leuk... ikzelf! en dat gaat prima, en nee natuurlijk ben ik ook niet altijd 100% gemotiveerd en dan komt het aan op discipline/karakter en dat lukt aardig hoor!

* Heb je een sport abonnement?
Ja al een aantal jaar inmiddels, ik sport heel graag bij fitforfree, en dat hoop ik ook nog lange tijd te blijven doen!

* Hoeveel uur slaap je per nacht?
Wel 7 a 8 uur dus dat lukt mij aardig, en op vrije dagen wil ik er nog wel eens 9 aantikken, dus ik heb niks te klagen wat slaap betreft!

* Heb je een cheat dag?
Ja zeker het is hier op woensdag chipsdag en op vrijdag patatdag, en dan doe ik natuurlijk gezellig met mijn gastkindjes mee, die balans moet er ook gewoon zijn alleen dan kan je een gezonde leefstijl volhouden!

* Drink je alcohol?
Nee als ik al wijn nuttig is het alcoholvrij, ik heb in de eerste plaats die behoefte nooit gehad, en los daarvan ben ik sinds 2010 heilssoldaat en dan nuttig je geen alcohol drugs of tabak...

* Heb je een sport buddy?
Nee maar dat is prima ik doe het super in mijn eentje en dan kan je wel volop je eigen tempo etc bepalen dat vind ik zelf wel enorm fijn!

* Wat is het beste dat er is veranderd sinds je een gezonde leefstijl naleeft?
Dat ik mij veel fitter voel, en meer grip heb gekregen op eetbuien ik hoef niet 3 chocoladerepen weg te werken, ik hoef geen pak koeken weg te werken, een stukje chocola of één koekje is genoeg... en nogmaals ik voel mij gewoon veel fitter en dat is heel wat waard!

* Wat is het laatste gezonde ding/iets dat je hebt gedaan?
Bewuste keuzes in voeding zelfs in de vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten