vrijdag 5 juni 2020

Hoe weet je dat je te weinig drinkt?


Pas schreef ik over waarom water? dus dit leek mij een mooi moment om daarop in te haken, want hoe weet je nou eigenlijk dat je te weinig drinkt?
Tja dat merk je toch wel al snel genoeg!
We kennen het allemaal... zo'n dag en sommige van ons zelfs meerdere dagen dat we te weinig drinken,en dat uit zich op verschillende manieren, en dan moet je toch echt je vochtgehalte gaan bij vullen want het is toch echt wel een belangrijke behoefte voor ons lichaam!

Wist je bijvoorbeeld dat je bij een tekort aan water/vocht je je hersenen totaal  geen plezier doet?
Het kan echt van invloed zijn op je geheugen, je concentratievermogen etc, best heftig toch als je er zo over na denkt?!

Je gaat door het gebrek aan vocht minder speeksel produceren en dat effect... is voor jezelf en voor anderen niet bepaald prettig want ja.. droge mond vieze adem, dus doe jezelf en anderen een plezier en drink genoeg!

Er is een kans dat je meer gaat eten, want wanneer je dorst hebt kan je lichaam je dusdanig voor de gek gaan houden en je het idee geven dat je honger hebt, en of dat  nou altijd zo ideaal is, dus heb je een hongergevoel begin dan eerst eens met wat te drinken, grote kans dat je honger gevoel verdwijnt omdat je niet echt honger hebt/had maar dorst!

Denk aan je darmen... hallo verstopping die dan enorm op de loer ligt, ik weet er helaas alles van met mijn PDS, vocht is echt van belang ook voor je darmstelsel, vocht houdt je darmen namlijk soepel en schoon, bij te weinig vocht is dus één van de dingen waar je last van kan krijgen verstopping, en meer dan dat.

Hoofdpijn en duizelingen, dat is toch wel iets wat we allemaal wel herkennen als we te weinig drinken geloof ik, een veelvoorkomend probleem zal ik maar zeggen, en zo'n gekke u iting is dat ook niet, als je je voorsteld dat je hersenen voor 90% uit water bestaat!
Drink je te weinig dan gaat je lichaam het vocht uit je hersenen onttrekken en tadaaa hallo hoofdpijn!

Last van droge lippen en een schilferende huid? een grote kans dat je simpelweg te weinig drinkt, ook dit staat allemaal weer met elkaar in verbinding.
Ofwel voldoende water nuttigen is gewoon van enorm belang, ik gaf al een tip weg vorige week hoe je het makkelijker kan maken om water te drinken.

Nog zo'n mooie tip pak na elk wc bezoek een beker of glas drinken, of zorg dat er voortdurend een flesje water bij je in de buurt is, zo word je er telkens aan herinnerd dat je genoeg drinkt en kan je kans op een  tekort aan vocht of zelfs echte uitdroging voorkomen!

Wees lief voor jezelf en drink  voldoende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten