donderdag 23 april 2020

In de keuken met Patricia: spinazieschotel,

Vandaag weer eens een lekker receptje, even lekker kokkerellen.
We gaan van de zuurkoolschotel, naar een spinazieschotel!
Het is echt heel erg lekker en ook zeker voor herhaling vatbaar.
Benieuwd hoe je dit maakt? lees dan zeker even verder.


(Voor je begint is het handig om alvast de eieren te koken)
Je maakt eerst een bodempje van spekjes in je bak/springvorm.
Hoeveel je nodig hebt en hoe groot je vorm moet zijn hangt natuurlijk af van hoeveel je wilt maken, ik kook overigens altijd op gevoel!
Vervolgens gaan daar champignons overheen, ook hierin is het echt even kijken naar hoe groot je vorm is en voor hoeveel personen je het gaat maken, dat is denk ik een nadeel dat ik op gevoel kook...
Voor mij werkt het prima maar het is lastig om hoeveelheden te vermelden, sorry!

En dan is het tijd voor de spinazie, ik  heb gekozen voor spinazie a'la crème met boursin, natuurlijk "gewone"spinazie is gezonder ik weet het, maar ik vind dit dan net wat lekkerder en tja genieten blijft ook belangrijk!

En  dan plakjes tomaat, dit kan naar smaak, persoonlijk had er van mij meer tomaat op gemogen, maar goed dit kan ik mee nemen voor een volgende keer!

En dan gekookte plakjes ei!
Verdeel dit een beetje over je tomaat heen, hoe meer tomaat hoe meer ei.
Of gewoon lekker naar smaak, net wat jij lekker vindt!

En dan tja hoe kan het ook anders de geraspte kaas!
Klaar om de oven in te gaan, zelf maak ik gebruik van een airfryer ovenmodel!
Het zal per oven en airfryer echt wisselend zijn qua tijd, maar ik heb de tempratuur ingesteld op 180 graden, hou het gewoon een beetje in de gaten!

En dan is dit uteindelijk het resultaat, het ziet er zo misschien niet aantrekkelijk uit... dat geef ik toe haha, maar het is wel echt heel erg lekker, en absoluut het maken waard!
Hier is het ook zeker voor herhaling vatbaar, zelfs mijn gastkindjes vinden het lekker!

Veel kookplezier, en eet smakelijk!

1 opmerking: