vrijdag 15 mei 2020

Gezond leven onder werktijd?

En werk is nou net zo'n mooie vorm van een excuus, want door ons werk is gezond leven toch wel zo lastig.... BULLSHIT!
Natuurlijk ben ik mijn er van bewust dat het ene beroep het andere niet is, en je in het ene vakgebied wellicht beperkter bent dan het andere MAAR, waar een wil is is een weg.
Neem bijvoorbeeld eens wat vaker de trap dan de lift, en neem je eigen lunch mee van huis i.p.v wat halen in de kantine als die er is op je werklocatie, maak bewuste keuzes dat kan altijd, zelfs onder werktijd!

Nou moet ik bekennen dat het binnen mijn werk wel heel gemakkelijk is om aan voldoende beweging te komen, en bewuste keuzes te maken omtrent voeding, ik werk als gastouder en dus vanuit mijn eigen huis.
Mijn 10,000 stappen per dag haal ik  met gemak ik kan er zelfs ruim overheen gaan, want geloof mij als gastouder zit je niet bepaald veel stil haha.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk om zolang het droog is met de kinderen naar buiten te gaan.
Dit kan een boswandeling zijn, of lekker ravotten in het bos (en dan zelf lekker mee doen)
Of spelen in de speeltuin, of op het pleintje en ja ook dan lekker mee doen.
Of gewoon in de tuin, =) 

Of we gaan lekker weg dan stappen we op de fiets en bezoeken we bijvoorbeeld de kinderboerderij, om maar even wat te noemen en zo is er dus beweging in overvloed.
Maar ook bij slecht weer is er aan beweging geen gebrek, binnen doen we dan hele leuke bewegingsspelletjes of we gaan lekker dansen op minidisco, of we zetten de wii aan en gaan los met just dance!

Ofwel geen woord gelogen beweging in overvloed binnen mijn vakgebied haha.
Maar ook op het vlak van eten en drinken ben ik daarin bewust, ik ga bijvoorbeeld niet aan de frisdrank waar de kinderen bij zijn, ik drink vooral thee water en soms wat ranja.

qua snacks doe ik soms wel mee met een koekje/snoepje soms ook niet, ik vind het wel zo gezellig om op woensdag hier chipsdag ook een klein zakje chips te eten, maar op vrijdag bijvoorbeeld hebben we patatdag maar daar staat dan wel tegenover dat het 3 uurtje bestaat uit gezonde snacks.
En dan staat er dus een schaal op tafel met komkommer, tomaatjes, worteltjes enz enz enz.

Ons 10 uurtje bestaat ook standaard uit fruit, ook een heel bewuste keuze, de lunch is ook  nooit heel gek... dat is 9 van de 10x brood en ik wil voor mezelf nog wel eens een salade of iets eten..
En avondeten is ook altijd zo gezond mogelijk want 5x in de week wordt er door kinderen mee gegeten, op de patatjes na op vrijdag is het over het algemeen altijd wel gezond.

Af en toe eens een uitzondering dat we een pizza eten... maar ook dat moet kunnen want jullie weten hoe ik denk over balans in gezond&ongezond, ik vind dat nodig!

We gaan voor resultaat niet voor excuses dus ook onder werktijd bewuste keuzes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten