dinsdag 5 mei 2020

Lifestyle change,


Whopppaaaa en zo gaan we dat gewoon doen, helemaal om die leefstijl!
In de eerste plaats heb ik geen dieët nodig (awel ja een glutenvrije dieët) maar ik hoef absoluut niet af te vallen, als jullie mijn foto's zien delen jullie die mening vast ook.
Ik kan mij ook mateloos ergeren dat wanneer ik iets lekkers afwijs ik opmerkingen krijg al: je bent toch niet aan de lijn? of.. maar jij hoeft toch helemaal niet af te vallen? of.. ach toe neem nou je kant het hebben!
NEE ik ben niet op dieët NEE ik heb dat ook niet nodig, en JA ik kan het hebben, maar ik heb gewoon geen zin zucht..
En daarnaast ik geloof niet in diëten wel in een leefstijl verandering!
Allereerst waarom geloof ik niet in diëten?
Heel simpel.. en ik denk dat iedereen wel kan invullen waarom, een dieët is maar tijdelijk, welk dieët je ook kiest je gaat door tot je het gewenste resultaat bereikt hebt je vervalt weer in oude gewoontes en BAM welkom terug kilo's, en zo ontwikkel je vanzelf een jojo effect, heeft dat zin? nee!

Een blijven resultaat ga je pas behalen wanneer je je leefstijl om gaat gooien, daarbij hou je dat ook veel en veel beter vol!
Dit hoeft niet in één grote stap, dit kan ook best in stapjes, zelf doe ik het ook niet in één klap het vraagt om aanpassing dat gaat niet 1-2-3, zeker niet als je vast zit aan gewoonten.

Hoe lekker is het bijvoorbeeld om elke dag bij je kopje koffie of thee een lekker koekje weg te knabbelen, en dat bij sommige wel 3 keer per dag, bij de bekende koffiemomenten over de dag, tja lekker maar is het nodig?
Natuurlijk moet iedereen het fijn zelf weten maar echt is het nodig?
Er bestaan ook genoeg lekkere maar gezonde tussendoortjes, begin daar eens mee wanneer je je leefstijl omgooit, wat minder ongezonde snacks (wat zo af en toe heus wel mag) maar maak bewustere keuzes, en zo kan je steeds een stapje verder tot je de verandering die je wou bereiken bereikt hebt, en geloof mij het wordt dan vanzelf een gewoonte!

Voor een periode ging ik geheel suiker en e-nummer vrij dit vanwege mijn  PDS, maar veel resultaat bereikte ik er niet mee en het werd vooral een niet mogen en dan houdt je het niét vol!
Bovenstaande boeken heb ik toen van mijn moeder gekregen voor mijn verjaardag super lief, en toch.. toch wil ik ze weer gaan gebruik, niet om 100% die leefstijl er op na te houden maar wel om het merendeel te gaan toepassen!

Waarom? omdat ik er wel achter sta om zo min mogelijk suiker te nuttigen, maar helemaal missen vind ik persoonlijk niet nodig, en dat red ik ook niet ik kan de verleiding naar bepaalde dingen soms ook niet weerstaan hoor!

Uiteindelijk kwam het vakantieboek er ook nog bij!
Nou weet ik niet of ik het goed gezien heb maar volgens mij zijn er in de loop der tijd nog 1 of 2 boeken uitgekomen, en die zou ik er graag nog bij willen hebben!
Gewoon om bewuster te koken/bakken.

Laat ik voorop stellen ik verdoordeel niemand die vol op of overmatig gebruik maakt van suiker, dat is een keuze die iedereen fijn zelf moet maken, ik kies er voor om suiker niet helemaal te verbannen maar gewoon te verminderen, er mag van mij wat meer balans in komen.
Hoe ik dat precies ga doen ja weet je daar moet ik zelf ook nog even voor gaan zitten.

Is het iets wat ik dagelijks wil toepassen of kies ik voor nou een aantal dagen per week?
Bekijk ik per dag hoe ik het in balans houdt?
Ik weet het nog niet exact, en weet je prima... want ik blijf vinden dat je moet doen wat goed voelt.
Een levensstijl is immers iets blijvends dus het moet vol te houden zijn.

Hoe ziet jullie levensstijl eruit?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten