woensdag 29 juli 2020

Menstruatie & Sport?

Oké ik hoor jullie al denken maar als ik ongesteld ben dan wil ik alleen maar op bed liggen met kilo's chocola en liters ijs, en een berg pijnstillers, dan ga ik toch zeker niet sporten?!
Ik ga eerlijk zijn ik kruip ook het liefst in bed met alles er op en eraan vooral omdat de eerste dag bij mij qua pijn echt geen lolletje is en toch... toch raad ik sporten aan en ja dat advies neem ik zelf ook ten harte!
Wat mij enorm opvalt is dat wanneer ik er voor kies om inderdaad in bed te gaan liggen, of wanneer ik niet kan sporten omdat ik moet werken ik veel meer pijn heb, en dan heb ik het echt niet over een beetje kramp en hup we gaan door, als mijn 1e cyclus dag is op een dag dat ik kan gaan sporten en ik maak daar gebruik van vermindert dat de pijn enorm!
Hoe dat kwam daar raakte ik maar niet over uit... een beetje research leerde mij dat wanneer je sport de bloedsomloop in je baarmoeder gestimuleerd wordt, en daardoor zou de pijn dus minder worden, en ik ben daar echt het levende bewijs van!

Als ik dus de mogelijkheid heb kies ik ervoor om te gaan hardlopen of gewoon lekker naar de sportschool te gaan, ik zal niet gaan lopen beweren dat het alle pijn weg neemt, maar het maakt voor mij wel dusdanig zo'n verschil dat 't het absoluut waard is, ook ik moet mij er dan echt toe zetten en mijn discipline in de strijd roepen maar ik ben oprecht blij als ik geweest ben, ik deelde mijn ervaring met mijn arts en die wil het zelfs als tip gaan inzetten hoe tof!

Natuurlijk begrijp ik het ook wanneer je zegt nou hardlopen.. de sportschool nee mij niet gezien, al sta ik 100% achter het advies om het wel te doen, ik snap je wel!
Wellicht is een eind wandelen, of baantjes trekken meer iets voor jou, zelfs yoga schijnt een aanrader te zijn (maar niet in houden op de kop etc)

Dus voordat je nu meteen een oordeel trekt probeer het uit, werkt het écht niet voor je dan laat het vooral rusten, werkt het wel doe er dan je voordeel mee, en bovenal wees lief voor jezelf, want ongesteld zijn is allemaal al lastig genoeg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten